BADANIA EKSPERTYZY OCENY KOMPETENTNI NIEZALEŻNI EKSPERCI I RZECZOZNAWCY
Wykorzystując potencjał intelektualny i
doświadczanie zawodowe zespoł rzeczoznawców techniki chłodniczej, klimatyzacyjnej i pomp ciepła oferuje wykonanie następujących prac:
>> ekspertyzy i doradztwo oraz
oceny stanu technicznego instalacji, maszyn i urządzeń, >> opracowywanie dokumentacji, >> przygotowywanie specyfikacji
istotnych warunków zamówienia w świetle nowych regulacji prawnych, >> weryfikację kosztorysów
wstępnych nadzór powykonawczych, >> nadzór techniczny, >> oceny techniczne prac
remontowych (oceny usterek), >> projekty instalacji chłodniczych
i klimatyzacyjnych, >> wyceny wartości obiektów,
maszyn, urządzeń i praw niematerialnych, >> badania i pomiary techniczne
wyrobów, >> organizuje szkolenia i
konferencje - prowadzi pozaszkolne formy kształcenia, >> tłumaczenia tekstów technicznych.
Znaczącą wartość dla zlecającego przedstawia fakt, że wszystkie opracowania są poddane wewnętrznej weryfikacji. Każda opinia czy ekspertyza wykonywana jest przez jednego eksperta/rzeczoznawcę lub nawet zespół i podlega ocenie przez innego, niezależnego eksperta. Rzeczoznawcy nie sprzedają urządzeń, czy komponentów, zatem są wolni od presji rynkowej.
Wykonane opracowania są najbardziej bezstronne.
Kto powinien korzystać z niezależnego eksperta ?
Doświadczenie pokazuje, że najbardziej rzeczoznawców potrzebują sporządzający zamówienie na realizację inwestycji obejmującej urządzenie czy instalację chłodniczą bądź klimatyzacyjną. Niewłaściwie zdefiniowane warunki zamówienia, w tym warunki techniczne często skutkują tym, że zrealizowana inwestycja nie spełnia oczekiwań. Niestety przypadków takich jest wiele. Z przeprowadzanego orzecznictwa można wywnioskować, że w większości przypadków wina jest po stronie inwestora, a powodem brak znajomości techniki chłodniczej.
Szanowni Państwo, zaoszczędźcie sobie problemów i nie oszczędzajcie na angażowaniu specjalisty !
Jak zlecić wykonanie ekspertyzy, opinii, opracowania i jakie są tego spodziewane koszty ? Więcej dowiesz się tutaj >>>